Deși, ca părinți, de multe ori poate am dori să ne închidem copiii într-un glob de sticlă pentru a îi feri de boli, acest lucru nu este nici posibil și nici indicat.
În schimb, ceea ce putem face pentru copiii noștri este să le asigurăm mediul și condițiile necesare pentru ca aceștia să se dezvolte armonios și să aibă o imunitate puternică.
O imunitate puternică va acționa asemenea unui scut, protejându-ți copilul de boli și/ sau ajutându-l să treacă ușor peste acestea.
Vino la webinar și descoperă cum poți crește un copil cu o imunitate puternică fără să exagerezi cu suplimentele și cum poate microbiomul să fie o soluție și un instrument în sine.
Am studiat pe 3 Continente multiple fațete ale medicinii, în Haway la Quantum University medicina integrativă, în Malaezia la Duke University parazitologie și boli tropicale, în Germania la Paracelsus microbiomul, iar în acest moment am fost acceptată la Harvard Medical School pentru a studia genetica și nutrigenomica.
În acest moment lucrez în echipe medicale complexe atât în România, în Brașov mai exact și colaborez cu Institutul BioArte din Malta care se ocupă cu studiul microbiomului și al geneticii.
Am ales să lucrez cu ei pentru că eu sunt un Toma necredinciosul din fire și ce nu merge sau e pentru toata lumea, îmi trezește suspiciuni. Alături de ei am găsit o “turmă” de oameni ca mine, care cred, simt și lucrează pentru o nouă medicină, cea personalizată.
Ne mândrim cu faptul că cel mai probabil suntem singurul institut din Europa care poate produce proaspăt un probiotic personalizat în urma testului făcut din 2 mostre în paralel, nu din una cum se obișnuiește.
Călătoria mea profesională a început acum 18 ani, într-o luptă împotriva tumorilor cerebrale, când medicina clasică nu avea soluții pentru mine, modelând profund abordarea mea holistică față de viață, vindecare și integrarea vieții de după vindecare.
De asemenea, sunt autoare a 2 cărți dedicate mamelor, respectiv Ghidul Holistic Pediatric ,,Cultivă-ți siguranța de sine ca mamă” și cartea ,,Provocarea supremă – Călătoria unei mame prin boala copilului său”.
Sfatul meu către mame
Lipsa informației și lipsa discernământului părintelui sunt o provocare reală.
Practic, un părinte în ziua de azi, ajunge să studieze mai mult decât un medic pentru a se feri de a-și face copilul cobai.
Însă acesta nu are cum să cuprindă anii de studiu, capacitate de corelare și alegerea momentului potrivit așa cum o poate face un profesionist.
De cele mai multe ori din disperare și dorința de a face mult și repede, părinții își epuizează copii și resursele acestora, făcând mai mult rău sau împiedicând evoluția favorabilă a acestuia prin aceste metode.
Se spune, pe bună dreptate, că sănătatea începe din intestin.
Microbiomul intestinal, un ecosistem complex și fascinant, cuprinde peste 1000 de specii diferite de bacterii și alte microorganisme, care au un impact profund asupra sănătății umane.
Acesta este considerat de către specialiști un ,,superorganism”.
O treime din microbiomul intestinal este comun majorității oamenilor, în timp ce două treimi sunt specifice fiecăruia dintre noi. De aceea microbiomul fiecăruia este unic, la fel ca amprenta.
Înscrie-te la webinar și descoperă cum microbiomul poate fi un instrument în sine și o soluție pentru a crește un copil echilibrat și sănătos, atunci când este modulat și înțeles corect.
Are un sistem imunitar slăbit și face frecvent infecții respiratorii virale sau bacteriene
Are flora dezechilibrată în urma tratamentului cu antibiotice
Are des dereglări de scaun (constipația sau diaree)
Are probleme de malabsorbție și de luare în greutate
Face dermatite și eczeme
Are infecții streptococice persistente
Se plânge în mod repetat de dureri de burtă
Este foarte agitat și nu stă locului un moment
Prezintă alergii sau intoleranțe alimentare
Este foarte mofturos la mâncare sau din contră mânâncă compulsiv
Are paraziți
Sau dacă dorești să afli cum poți să previi astfel de probleme de sănătate…
Înregistrează-te la webinar și descoperă cum dereglarea microbiomului copilului tău îi afectează acestuia sănătatea, dar și cum poți susține sau restabili funcționarea optimă a microbiomului și starea de sănătate a copilului tău.
Copiii sunt mereu în creștere și dezvoltare. Organismul lor se schimbă constant, mai ales în perioada când microbiomul lor se formează. În acești ani importanți, trebuie să ne asigurăm că se dezvoltă corect.
Dezvoltarea copiilor nu se referă doar la creșterea fizică, ci și la dezvoltarea sistemului lor imunitar.
Astfel, este important să înțelegem mai bine modul în care factorii precum: dieta, antibioticele, mediul și alți factori influențează microbiomul copilului, și implicit starea sa de sănătate.
Înregistrează-te la webinar și află cum poți crește un copil echilibrat, puternic și sănătos, atât fizic, cât și emoțional.
Imunitatea scăzută poate duce la infecții frecvente, ceea ce necesită adesea tratament cu antibiotice.
Antibioticele, la rândul lor, pot slăbi și mai mult sistemul imunitar al copilului, făcându-l mai vulnerabil la noi infecții.
Astfel, se creează un cerc vicios în care imunitatea scăzută și infecțiile frecvente se întrețin reciproc.
Cum se poate ieși din acest cerc vicios?
Vino la webinar și află cum poți crește un copil sănătos cu o imunitatea puternică.
Da! Intestinul are un sistem nervos: SNE – Sistemul Nervos Enteric. Se estimează că acesta are circa 100 de milioane de neuroni. De aceea, intestinul este numit și ,,al doilea creier”.
Mai mult, intestinul este sursa a 95% din serotonina produsă în corp, iar restul de 5% este produsă de creier.
Serotonina, cunoscută ca ,,hormonul fericirii” are un impact esențial asupra stării noastre emoționale, dar și în reglarea somnului, a apetitului, a temperaturii corporale și a densității oaselor.
Înregistrează-te la webinar și află cum poți crește un copil echilibrat, puternic și sănătos, atât fizic, cât și emoțional.
Înregistrează-te la webinar și descoperă rolul important al microbiomului în creșterea unui copil echilibrat, puternic și sănătos.
Abordarea de la trup la suflet, presupune îmbrățișarea unei perspective holistice în domeniul îngrijirii, în special atunci când copilul se confruntă cu o boală.
Dincolo de diagnosticul bolii se află implicați și alți factori: emoționali, sociali și de mediu, care se împletesc în mod complex cu sănătatea copilului.
De exemplu, starea emoțională a copilului are o implicare profundă în procesul său de vindecare. Cultivarea sănătății emoționale a copilului favorizează reziliența în fața bolii și susține bunăstarea generală a copilului.
De asemenea, mediul în care copilul crește și se dezvoltă îi influențează sănătatea. Este important să acordăm atenție și factorilor de mediu, precum: nutriția, expunerea la toxine, accesul la apă și aer curate etc.
Abordarea holistică în îngrijirea copilului presupune crearea unui mediu care susține sănătatea generală, reziliența și un sentiment de bunăstare pentru copil, luând în considerare fiecare aspect care contribuie la bunăstarea lor generală.
Înregistrează-te la webinar și descoperă cum o abordare integrativă susține creșterea armonioasă și imunitatea copilului tău.
Microbiomul joacă un rol vital în sănătatea generală, în special la copii.
Influența sa se întinde pe diferite aspecte ale dezvoltării, inclusiv digestia, funcția imunitară și chiar procesele neurologice.
De exemplu, în timpul copilăriei, microbiomul ajută la maturizarea sistemului imunitar și la absorbția nutrienților și contribuie la stabilirea unei conexiuni sănătoase intestin-creier.
Ideea aici este că ne stabilim semnătura microbiană în copilărie, în primii 3 ani de viață.
Stabilirea unui microbiom sănătos în timpul copilăriei pune bazele sănătății pe tot parcursul vieții.
Educarea ta, ca părinte, cu privire la importanța unui microbiom echilibrat la copii este esențială.
Informarea despre microbiom și rolul acestuia în sănătate te poate ajuta la luarea unor decizii importante legate de sănătatea copiilor tăi.
Înregistrează-te la webinar și descoperă cum poți crește un copil sănătos cu o imunitate puternică.
Studii urmăresc să elucideze aceste relații și să dezvolte intervenții bazate pe microbiom pentru a îmbunătăți rezultatele cognitive și comportamentale la copiii afectați.
Are loc un efort de colaborare, care reunește experți din diverse discipline științifice pentru a spori înțelegerea microbiomului și a aplicațiilor sale pentru sănătatea copiilor.
Înscrie-te la webinar și descoperă cât de important este un microbiom echilibrat pentru o imunitate puternică și o dezvoltare sănătoasă și echilibrată a copilului tău.
120 de minute
de informații premium
22-26 aprilie
perioada de desfășurare a masterclassului
+1.300
minți pe care le-am antrenat pentru succes